Summer Days Need Summer Food, So Be CreativeGod kveld min kjære! Da var det kanskje på tide å bloge igjen, kanskje? Nå som sommeren er endelig her er sommermat ingen unntak, her kan man være skikkelig kreativt med alt både, frukt, grønnsaker, kjøtt, fisk og alt anna. Grillspyd er noe av det beste jeg vet om, det er så enkelt å lage og det krever null tid. Her kan du blander ulike grønnsaker i hytt og pine, igår valgte jeg squash og gulrot så enkelt er det faktisk. Alt du trenger er litt salt og litt pepper så kan du få det til å bli så godt at det berre smelte i munnen. Jeg personlig syns at sommaren er en årstid der man vanligvis har litt mer tid enn normalt, og jeg regna med at alle har en grill enten om det er gass eller kull så funker det supert. Ikke vær redd å prøve ut ting i sommar, feila du så lærar du av det. Grip sjansen, bad i havet naken, ha ein sommer flørt, ha det gøy og slapp av og lag mange minner.  Er det dårlige minner? Javel, men så lærer du av det da. Sorry folkens men livet kan ikke bare være positivt og det er fakta, jeg er ikke negativ jeg sier det  bare som det er enn å gir falskeforhåpninger.  Ikke ta sommeren så seriøst dere vær kreativ med maten gjør den spennande, ta bilder av maten og legg den på instagram.  Det gir deg motivasjonen og gjør ting enda spennende. No må alle dere skrive hva dere heiter på instagram sånn at jeg kan følger dere, og jeg ser fram til mange gode bilder frå dere både her på blogg og på instagramg.

Jeg er enesioo på insta, hve heiter du?

Good Result Makes This Girl HappyHalla gode folk. Da kan jeg med hendene  høgt i lufta si ''Yes'' vi er ferdig med siste kjøkkenprøve før eksamen. Dagen gjekk bra! Bedre kunne det gått, men jeg er veldig fornøyd. Wæ idag var gjestene elever, det var så skummelt. Vi  har aldri hatt elvever som gjeser før, vanligvis er det pensjonistar som er gjester. Ungdommar kan være stor og frekk i kjeften som offtast dermed freaka vi nesten ut,  men mine gjesten var iallefall hyggelige. Jeg fikk en gjeng med tre gutter som likte og skrøt av maten min veldig. Han ene guten som sat på bordet til en klasse kamerat, lurte på om jeg hadde mer av desserten min igjen for den såg så godt ut, heldig han hadde jeg faktisk en igjen, og den fikk han. Blir så glad når folk liker maten min og gir poitivt tilbakemelding, da lyser hele kroppen min opp. Desserten kunne egentlig ikke vært bedre, det var hovedretten jeg fikk mest trekk på og åpning av vinflasken. Vinflasken uffda, det er så vanskelig enn det ser ut folkens spesielt når det sitter gjester på bordet som ser på deg, men jeg er no veldig glad for å har fått en 4, klager ikke liksom. kl.6 møttes hele klassen, eller de som kan opp hos Ama og skal ta en liten pils etter en lange lange dag. Det bli koselig ;) :)

Hvordan har dagen deres vært og hva skal dere idag?

Ting Går Ikke Min Vei LengerHei, hei fine folk. Da kan jeg med hodet ned si at jeg trakk svineplomme idag til kjøkkenprøve. Offda, til dags føler jeg at ingenting går min vei, men på en måte så er jeg glad jeg trakk det idag i tilfelle jeg trekke det same til eksamen så har jeg iallefall prøvd meg på forhand. Jeg ante virkelig ikke hva jeg skulle lage ut av kjøttet når jeg først trakk det, jeg gjekk liksom fram og til bake mellom svine gryte og snitsel, men til slutt så ble det svine snitsel. Den er finere å anrette og dermed kan jeg skåre poeng på det, menyen min jeg har lagt sammen består da av svin snitsel Cordon Bleu, dampet brokkoli, steikt gulrøter former som runde kuler og til mettnings garnirty har jeg hassebackpotet og sjy saus.Til dessert ble det ingenting anna enn sjokoladefondant og sitrus garnite(en alags type is) Jeg er veldig fornøyd med menyen min, så håper jeg at resultate blir vellukket i morgen når eg skal tilberede den, wish me good luck guys. Nå har jeg fått i meg kvelds som da består av avokado, mmmmh så herlig. Du tar liksom aldri feil med avokado på skiven, det er berre en perfekt konbinasjon som smelte i munnen og etterlate deg med lyst på mer. Snart blir det inn i dusjen og deretter ta en siste gjennomgang på menyen min før jeg legge meg, natta;)

Hvordan har dagen deres vært?

//TODAY AND TOMOROOW//Bonne soirée mon cher, som vil da si god kveld mine kjære på fransk! Fin fin dag det har vært idag. Vi  har hatt en skikkelig chill skoledag også, men sametidlig er jeg dritt lei av skole selv om der er bare noen få uker igjen til ferien. Jeg føler  det me rvi mærme oss slutten det saktarer dagene går. På torsdag har vi kjøkkenprøve som er da øving til eksamen vi skal ha, om dere ikke viste det fra før av så går jeg siste år kokk og servitør. I morgen trekker vi oppgave og har førebuing til kjøkkenprøve, jeg gleda meg sametidlig som jeg gruer meg. Kjøkkenprøven går da ut på at du trekker en hovedråvare som i dette tlfelle er mellom oksebog, kylling, torsk, laks, svineplomme og lammesadel. Den råvaren du trekker må du beine ut eller filetere, alt etter hva du skal bruke det til, det er de same hovedråvarer vi trekker mellom til eksamen så det er jo bra for vår del. Vist jeg da for eksempel trekker kylling får jeg kylling so, hovedråvarer og liste av mange andre små råvarer som jeg må da lage en 2 retters meny ut av til 4 personer, 3 av de er gjestene+læreren. Med tanken på at det er kokk og servitør må vi også dekke opp, lage handleliste, kjøkkenplan, serveringsplan, menykort, oppkrift som er mengde berekna, og fremgangsmåte til menyen. Dette gjør vi da dagen før og dagen etter er vi på kjøkkenet å lage maten, læreren smake på den og deretter setter en karakter etter å ha sett på planleggingg, handleliste,kjøkkenplan, serveringsplan, oppdekking, menykort, oppskrift og fremgangsmåte, mat tilberedningen og ikke minst til slutt resultate av maten og hele pakken. Og alt dette her for vi en vist tids punkt  på  der vi skal være ferdig med førebuing, oppdekking, mat tilberedningen og hele greien, så det er litt stress. Det blir en veldig lang og fokusert dag i morgen, jeg håper at jeg trekker enten oksebog, kylling eller torsk for da vet jeg allerede hva jeg vil lage. Har ingen aning om hvilken dessert jeg kan tenke meg enda, så kom gjerne med tips vist dere har noen :)

Så er jeg veldig spent på å vite hvilken linje dere går?

Overstått 17.Mai

God dag dere og gratulere så mye med overstått alle saman. Håper at alle dere der ute hadde en super 17.mai igår. Det hade i hvertfall jeg. For en strålande dag det var igår! Dagen var fyllt med gode folk, god mat, fin tog, god musikk, bra dans, fine farger, søte barn med is i handa rundt omkring og alt var berre helt perfekt. I år så tok jeg dessverre ikke bilder av selve toget og det hele, men jeg får  vel tar det igjen neste år. Nå skal jeg bare nyte resten av søndagen, så langt har dagen vært supert med god mat, chill stemning og fint vær. Snart skal jeg ta bussen hjem til hyblen, oh skulle ønske vi hadde fri i morgen altså. ;)

Hvrodan var din 17.mai?

COMEBACKHei til mine kjære bloggere og lesere, vist jeg i det hele tatt har forsatt lesere. Jeg vet, jeg vet! Det er utrolig lenge siden sist, men grunnen til det er at jeg har vært så utrolig lite motivert og lat til å blogge at jeg til slutt berre ga plaffen. Jeg vurderte faktisk å slette hele bloggen,men så tenkte jeg nei. Nå er jeg tilbake og motivasjonen er på topp, så får vi berre håpe på at den ligge der oppe for ever! Ingenting spesielt har skjedd mens eg var borte, bortsett fra at jeg er snart ferdig med vg2, er russ i år og har fått meg en lille bror number 3. Oh han er så skjønn, han er til å dø for jenter. Jeg vil gjerne vite hva dere har gjort i det siste, medan jeg har vært borte så skriv i det ned i komentarfeltet! :)

Kiss & love ♥

Snart Høstferie!

God kveld mine kjære lesere og bloggere♥ Ah fy søren så herlig å tenke at det er bare fredag igjen med skule så er det høstferie, ah så herlig! Tanken på at vi har fri hele oktober er bare helt fantastisk, vi skal liksom være utplassert i tre uker etter høstferien og dermed skal ikke vi på skule før i november og etter det så er iallefall ikke lenge til jul. Ah så heldig vi er, jeg er lykkelig :)

1.Oktober!God dag! Å fy søren nå kjenner jeg at høsten er full i gang her. Det er jo allerede 1.oktober i dag hvor sykt er ikke det? Om bare to måneder så er vi i juletida, det går så fort. Om tre dager så er det høstferie og etter høstferie så er det tre fantastiske uker med utplassering og da er vi jo nesten i november, sykt! Jeg syns det går ekstremt fort, men det er jo bare positivt for min del. Å jeg elsker høsten, høsten er  en av favoritt sesongen min. Hva er det ikke å like ved de fine fargene fra bladene som faller eller de varme og gode strikket genserene og cardican man bruker for å halde seg varm, kjøpe den herligste pledda og kameraen bokstavligtalt  fylt med masse bilder av fine høst blader med utrolige farger. Ah høst er bare så herlig, her er noen høstbilder jeg knipsa fra i fjor♥

Hva syns dere om høsten og hva liker du aller best ved høsten?

Jeg Er Tilbake!God kveld mine kjære lesere og bloggere♥ Hehe, om jeg i det hele forsatt har noen lesere. Jeg vet, jeg vet! Jeg har ikke blogget siden siste skule dag før sommerferien og det er jo tusenvis av veker siden. Jeg har absolutt ingen unnskylding har bare vært lat og mistet motivasjonen til å blogge. Jeg har jo selvsagt vært innom bloggen deres, men når jeg skal liksom blogge selv ende jeg alltid opp med å logge meg av heile greia. Motivasjonen var så lavt at jeg vurderte så sterkt å slette bloggen helt til jeg fekk en liten påminnelse om hvorfor jeg først og fremst begynte å blogge. Deretter bestemte jeg meg for å heller slette alle de gamle innlegge og starte helt på nytt, fresh new start liksom! Jeg Håper at dere forstår fravære min og vil fortsatt lese bloggen min. Jeg er super glad for å være tilbake, har fått meg ny design som er laget av Julie Viktoria. Den er ikke helt ferdig, jeg må fortsatt fikse på en del ting, men det får bare være sånn i starten.

Image and video hosting by TinyPic

Hei! Jeg heter Enesio, men det uttales Enisio. Er 18 år og går 2.vgs på restaurant og matfag. Jeg har en stor lidenskap for dans, fotografering og matlaging så det er bare å gled dere!

+ Legg meg til som venn

Kontakt/sponsorer: enesioo.blogg@hotmail.no Image and video hosting by TinyPic

Design laget av Julie Viktoria Follow on Bloglovin
hits