//TODAY AND TOMOROOW//



Bonne soirée mon cher, som vil da si god kveld mine kjære på fransk! Fin fin dag det har vært idag. Vi  har hatt en skikkelig chill skoledag også, men sametidlig er jeg dritt lei av skole selv om der er bare noen få uker igjen til ferien. Jeg føler  det me rvi mærme oss slutten det saktarer dagene går. På torsdag har vi kjøkkenprøve som er da øving til eksamen vi skal ha, om dere ikke viste det fra før av så går jeg siste år kokk og servitør. I morgen trekker vi oppgave og har førebuing til kjøkkenprøve, jeg gleda meg sametidlig som jeg gruer meg. Kjøkkenprøven går da ut på at du trekker en hovedråvare som i dette tlfelle er mellom oksebog, kylling, torsk, laks, svineplomme og lammesadel. Den råvaren du trekker må du beine ut eller filetere, alt etter hva du skal bruke det til, det er de same hovedråvarer vi trekker mellom til eksamen så det er jo bra for vår del. Vist jeg da for eksempel trekker kylling får jeg kylling so, hovedråvarer og liste av mange andre små råvarer som jeg må da lage en 2 retters meny ut av til 4 personer, 3 av de er gjestene+læreren. Med tanken på at det er kokk og servitør må vi også dekke opp, lage handleliste, kjøkkenplan, serveringsplan, menykort, oppkrift som er mengde berekna, og fremgangsmåte til menyen. Dette gjør vi da dagen før og dagen etter er vi på kjøkkenet å lage maten, læreren smake på den og deretter setter en karakter etter å ha sett på planleggingg, handleliste,kjøkkenplan, serveringsplan, oppdekking, menykort, oppskrift og fremgangsmåte, mat tilberedningen og ikke minst til slutt resultate av maten og hele pakken. Og alt dette her for vi en vist tids punkt  på  der vi skal være ferdig med førebuing, oppdekking, mat tilberedningen og hele greien, så det er litt stress. Det blir en veldig lang og fokusert dag i morgen, jeg håper at jeg trekker enten oksebog, kylling eller torsk for da vet jeg allerede hva jeg vil lage. Har ingen aning om hvilken dessert jeg kan tenke meg enda, så kom gjerne med tips vist dere har noen :)

Så er jeg veldig spent på å vite hvilken linje dere går?


  1 kommentarer på "//TODAY AND TOMOROOW//"

Postet av: theresekristina
Oi så spennande :) Masse lykke til!
20.05.2014, 23:53
URL: http://theresekristina.blogg.no
Postet av: enesio
theresekristina: Takk, takk :)
20.05.2014, 23:55
URL: http://enesioo.blogg.no/

Legg igjen en kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:

Follow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on Bloglovin
Image and video hosting by TinyPic

Hei! Jeg heter Enesio, men det uttales Enisio. Er 18 år og går 2.vgs på restaurant og matfag. Jeg har en stor lidenskap for dans, fotografering og matlaging så det er bare å gled dere!

+ Legg meg til som venn

Kontakt/sponsorer: enesioo.blogg@hotmail.no Image and video hosting by TinyPic





Design laget av Julie Viktoria Follow on Bloglovin

hits